site Centre for Buddhist Studies

België

Kantooruren: Dinsdag 10:00-12:00

Biografische gegevens

Tobias Wissler studeerde Sinologie en Engelse Linguïstiek in Freiburg, Beijing en Tübingen. In oktober 2005 behaalde hij zijn Masters met zijn verhandeling getiteld: "Zinc Mining in Guizhou Province during the Eighteenth Century: Economic, Political and Social Impacts".

Tot en met december 2006 werkte hij aan het Instituut voor Chinese en Koreaanse Studies in de Universiteit van Tübingen als hoofdeditor voor het tijdschrift "East Asian Science, Technology, and Medicine" alsook als assisterend wetenschappelijk onderzoeker voor het internationaal onderzoeksproject "Monies, Markets, and Finance in China and East Asia, 1600-1900".

Sind januari 2007 werkt hij als assisterend wetenschappelijk onderzoeker van het FWO-Vlaanderen op de Sinologie afdeling van de Universiteit Gent. De titel van zijn project luidt: "Effen rekening maakt goede vrienden: Economische aspecten van tempelinvesteringen in Zuid-China in de negentiende eeuw (zie “Boeddhisme en Economie”).

Lezingen

• "Chinese religion revisited: Buddhist monasteries and their involvement in public tasks during the Qing dynasty", XVIIth bi-annual conference of the European Association for Chinese Studies conference, Lund, 6-8 Augustus, 2008
  • "Beyond exegesis: Temple inscriptions and the economics of Chinese religion",  Permanente Vorming voor de Studie van het Boeddhisme (PEVOB), Gent, 17 Februari, 2009.

• 'If the walls threaten to collapse, how would the gods dwell there?'  The culture of accounting within religious associations in nineteenth  century China, Conference "Monies, Markets and Finance in  China and East Asia, 1600-1900," Tübingen, 14-16 April, 2010.